Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kung Karls skola fick besök från Spanien – nästa sommar är det deras tur att resa

Elever i årskurs nio som studerar spanska har haft besök av en grupp elever från Barcelona. I juni nästa år är det eleverna från Kung Karls skolas tur att åka.

Annons
En elevgrupp från Spanien har varit på besök på Kung Karls skola. Foto: Kungsörs kommun.

Anmäl text- och faktafel

Under sex dagar har eleverna på Kung Karls skola haft besök av elever från Barcelona. Det skriver Kungsörs kommun om på sin hemsida. I juni nästa år planerar eleverna från Kung Karls skola att åka till Barcelona för att hälsa på.

- Det är absolut något jag skulle rekommendera andra att göra. Vi har fått träna både spanska och engelska, säger en av eleverna som går i årskurs nio på Kung Karls skola till Kungsörs kommun.

För att finansiera utbytet har skolan bland annat anordnat loppisar och en afton med spanskt tema samt tagit hjälp av lokala företa. Läraren Elizabeth Gustafsson berättar för Kungsörs kommun att det ligger mycket arbete bakom och att skola har sökt och fått ett stipendium.

- Det gäller att ha fantasi och trolla lite för att få ihop pengarna. Utbytet är viktigt och det handlar inte bara om språket, utan även om ett nyttigt möte mellan ungdomarna, säger Elizabeth.

Annons