Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har du sett mannensom överföll äldre dam?

Polisen efterlyser nu vittnen som sett den misstänkte i samband med överfallet på en nästan 90-årig kvinna i onsdags. Kvinnan mår efter omständigheterna bra, och får lämna sjukhuset i dag.

Annons

Kvinnan vaknade sent i onsdags kväll och upptäckte då att en okänd man fanns i huset. Mannen, som först hävdade att han kom från hemtjänsten, överföll sedan kvinnan och tog stryptag på henne. Under tumultet skadades kvinnan i ansiktet, men kunde sedan mannen lämnat huset själv larma polisen.

- Hon mår väl ganska skapligt och ska visst få lämna sjukhuset i dag (fredag), säger kriminalinspektör Jan Sjöberg på Köpingspolisen.

Polisen har ännu ingen misstänkt för överfallet i kvinnans villa på Torsgatan. Man jobbar med en del spår, men vill gärna komma i kontakt med vittnen som sett någon i området mellan klockan 22 och 23 i onsdags. På två andra villor i närheten, på Gersillagatan och Drottning Kristinas väg, krossades fönster vid ungefär samma tidpunkt.

- Det är väl väldigt sannolikt att det handlar om samma gärningsman, och vi vill gärna få in uppgifter kring detta också, säger Jan Sjöberg.

Den som kan hjälpa till med det här uppmanas att ringa polisen i Västra Mälardalen på 11414.

Annons