Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kronofogden auktionerar ut Batmobil i Falun – spana in superhjältekärran här

Artikel 1 av 2
Batmobilhärvan
Visa alla artiklar

Bruce Wayne verkar ha fått problem med finanserna... Bland Kronofogdens nätauktioner återfinns just nu en replika av den klassiska Batmobilen. Och i veckan finns chansen att spana in den på närmare håll – i Falun.

Tillhör du skaran som alltid drömt om att ha en egen Batmobil? Nu har du chansen. Kronofogden auktionerar nämligen ut en replika av den klassiska superhjältebilen, i Falun.

Utropspriset sattes till 150 000 kronor men budgivningen är i full gång. I skrivande stund leder en person som säger sig vara beredd att betala 455 000 kronor.

Men vad får man då om man vinner auktionen? I annonsen beskriver Kronofogden Batmobilen som ett hobbyfordon med okänd årsmodell och mätarställning. Någon bruksanvisning eller servicebok finns inte och Kronofogden skriver att de varken startat eller funktionstestat bilen.

De har däremot hämtat en rad uppgifter från internet – bland annat att Batmobilen ska vara sex meter lång, väga 1750 kilo och ha en maxhastighet på 260 kilometer i timmen. Dessutom ska den ha ett chassi i skottsäker kolfiber. Dessa uppgifter har dock inte kunnat verifieras.

Vad gäller drivmedel så konstaterar Kronofogden att det troligen är bensin. Samma svar ges gällande växellådan som "troligen är automat".

Annonsen har, sedan artikel skrevs, tagits bort från Kronofogdens auktionssajt.