Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritiserad polischef i Skåne hoppar av: "Oerhört slitsamt"

Polischefen har utsatts för hård kritik av polisfacket och från andra håll. Nu avgår Annika Stenberg som chef på polisen i region Syd.

Kritiken har under en tid halgat mot Annika Stenbergs sätt att leda polisen i Skåne. Efter ett samtal med rikspolischef Dan Eliasson under måndagen, har hon nu tagut beslutet att lämna sitt uppdrag som regionspolischef i region Syd.

– Annika Stenberg har, efter samtal med mig, nu valt att lämna över arbetet i regionen till en ny kraft att fortsätta utvecklingsarbetet för att komma åt den grova gängbrottsligheten, vända utredningsresultatet och öka tryggheten. Det kommer att vara ett fortsatt utmanande uppdrag och jag kommer att följa arbetet noggrant, säger Dan Eliasson, i ett pressmeddelande.

Polisfacket och flera polischefer har ifrågasatt Annika Stenbergs sätt att styra polisverksamheten.

– Under de senaste två åren har region Syd genomgått ett stort reformarbete. Det har varit två år fyllda med både utmaningar och glädje, men de har också varit oerhört slitsamma, säger Stenberg i ett pressmeddelande.

Annika Stenberg tillträdde som regionpolischef i region Syd i januari 2015. Nu avgår hon med omedelbar verkan.