Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kreativa Moa klär om möbler i Köping

 
Folk
Visa alla artiklar

En stol med ljusbeige klädsel och mörka träspiror till ben pryder Vägbys tapetserarverkstads skyltfönster på Östra Långgatan i centrala Köping. Inne i butiken står Moa Holmberg, 22 år, bakom kassan och hälsar välkommen. Hon är här på praktik hos tapetserarverkstadens ägare Maritta Eriksson.

Annons

Moa jobbar varje vardag från klockan nio på morgonen till sex på kvällen. Det är hennes fjärde praktikvecka och det är hon som har klätt om stolen i fönstret.

–Det är den första jag gjorde. Jag har gjort två stolar och en fåtölj, säger hon med ett nöjt litet leende.

Moa berättar att hon gillar tyg och spik. Det kombinerat med hennes kreativa ådra gör att jobbet faller henne i smaken.

–Jag har alltid tyckt om att jobba med händerna. Jag kom på att jag ville bli tapetserare när jag blev arbetslös och hörde talas om det här genom min svärmor som känner Marrita.

En tapetserare tar bort allt gammalt material i möbeln och behåller bara själva trästommen.

–Det är sju–åtta lager med grejer, om inte mer ibland. Det tar ungefär en till två veckor för mig att klä om en möbel, eftersom jag är ny. Sen fixar jag i butiken och står i kassan också.

Läs mer i BBL/AT måndagen den 16 augusti!