Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köpingspolitikerna bjuder in Kolsvaborna till dialog

Artikel 3 av 15
Nedläggningen av Kolsvas kommundelsnämnd
Visa alla artiklar

Enligt ett nytt förslag ska kommundelsnämnden i Kolsva läggas ned, något som väckt ont blod hos många Kolsvabor.

Annons

Anmäl text- och faktafel

På Facebook, i gruppen Kolsvaupproret, skrivs kritiska inlägg om den utredning som lagts fram och som föreslår att Köpings kommunala förvaltning och nämndorganisation ska göras om – och som bland annat skissar på en nedläggning av kommundelsnämnden i Kolsva.

På fredagseftermiddagen hade Kolsvaupproret 1 293 gruppmedlemmar. Gruppen administreras av Jonas Tilly och Benjamin Zairi som tidigare sagt till bblat.se att de kommer att driva kampanjen hårt för att se till att kommundelsnämnden får vara kvar.

Stadskansliet i Köping följer den uppblossade debatten kring kommundelsnämndens framtid och tar nu nästa steg i processen: Köpings kommun bjuder in alla Kolsvabor till en medborgardialog om framtiden.

Onsdagen den 17 oktober klockan 18.00 i Malmaskolans matsal arrangeras dialogen, dit politiker och tjänsteman ska bege sig för att svara på Kolsvabornas frågor och ta emot synpunkter på nämndutredningens nedläggningsförslag gällande kommundelsnämnden.

I ett inlägg på Kolsvaupprorets Facebook-sidan uppmanas alla Kolsvabor att gå på mötet för att säga sin mening – och för att försöka stoppa nedläggningen.

”Vi lägger fullt fokus på Medborgardialogen om omorganisationsöversynen och framtiden för Kolsva kommundel. Det är här vi alla skall samlas! Det är här vi ska skriva historia! Nu kommer ditt deltagande att göra skillnad!”, skriver Jonas Tilly till Kolsvaupprorets följare.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons