Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köpings lasarett blir - sjukhus

Nu ska Köpings lasarett byta namn till Västmanlands sjukhus Köping. Namnbytet är ett led i en ny ledningsorganisation för sjukvården.

Annons

Även Sala lasarett och Centrallasarettet i Västerås byter namn till Västmanlands sjukhus Sala respektive Västerås.

– Främst handlar namn-bytet om en nödvändig samlad benämning av våra tre sjukhus. Det nya namnet kommer att stå på våra skyltar i fortsättningen, säger landstingsdirektör Monika Berglund.

Men är inte namnet onödigt långt och krångligt? Tror du att det går hem hos folk?

– Jag vet inte. Men för oss handlar det om samordning, säger Monika Berglund.

Andreas Hill, pr-konsult och expert på varumärken, säger så här:

– På ett sätt är namnet bra. Det innehåller mycket information. Däremot är det för långt och västmanlänningarna kommer nog under lång tid att fortsätta säga Centrallasarettet.

Namnbytet är ett led i landstingets organisationsförändring som kallas vidareutveckling av styrning, ledning och organisation som i går antogs av en enig landstingsstyrelse.

Som VLT redan skrivit innebär omorganisationen

i korthet att de fyra divisionerna Närsjukvård, Medicin, Kirurgi och Diagnostik avskaffas och ersätts av två förvaltningar – sjukvård och närsjukvård. De landstingsägda sjukhusen samlas i en förvaltning för att resurser ska kunna användas på ett så effektivt sätt som möjligt, enligt Monika Berglund,

Även den nya närsjukvårdsförvaltningen som ska omfatta landstingets vårdcentraler, handikappverksamheten och psykiatrin, ska bli effektivare genom en tydligare styrning.

Annons