Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har du setttjuvens bil?

En man sitter anhållen, misstänkt för minst två inbrott. Polisen tror att han kan vara skyldig till fler, och vill gärna ha in tips från allmänheten.

Annons
23-åringen greps i den här bilen.

Mannen, en 23-årig litauisk medborgare, greps vid Björnfallet utanför Örebro i går, söndag. I skåpbilen han färdades i hittade polisen vad man tror är stöldgods.

Bland annat handlar det om prylar som tros ha stulits vid ett villainbrott i Ängeby utanför Köping natten till i söndags. Då försvann mängder med saker, bland annat datorer, kameror, smycken och verktyg.

- En del gods från det inbrottet anträffades. Mannen är också misstänkt för ett inbrottsförsök i Sätra utanför Arboga senare samma dygn, säger Lars Rogenfeldt på Köpingspolisen.

Rogenfeldt har dock sina misstankar om att mannen, eventuellt tillsammans med någon annan, kan ha gjort sig skyldig till mer.

- Det handlar ju ofta om att personer åker runt och begår stölder. Vi vill gärna att alla som sett den här bilen hör av sig till oss med upplysningar, säger Lars Rogenfeldt.

Bilen är en stor skåpbil av märket Ford Transit, litauiskregistrerad och med text på sidorna (se bilden). Den som sett bilen och har uppgifter om den uppmanas att höra av sig till Köpingspolisen på telefon 11414.

Den anhållne 23-åringen satt under måndagsförmiddagen i förhör hos Köpingspolisen.

Annons