Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gå med ”Bissen” – för hjärnforskningens skull

Den 27 mars har det gått ett år sedan bandykändisen Mathias ”Bissen” Larsson drabbades av en svår hjärnblödning. Nu minns han dagen, genom att bjuda in till en promenad, för hjärnans skull.

Annons
Mathias

– Sedan det här hände mig har jag haft som mål att kunna fixa Ullvirundan. När det sedan började närma sig ettårsdagen tänkte jag, att varför inte bjuda in den som vill följa med och därigenom också försöka dra in en slant till forskningen, säger ”Bissen” Larsson till Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.

Gensvaret – det hade inte kunnat vara bättre.

Fram till igår eftermiddag hade inte mindre än 161 personer anmält sig på den Facebookgrupp, som startats för ändamålet.

Och än så länge finns det ju tid kvar, för den som vill få motion för den goda sakens skull.

– Dagen i sig för ju inga bra minnen med sig, men just därför skulle det kännas skönt att göra det här. För att förvandla den till något värdefullt. Jag hoppas att så många som möjligt tar chansen, säger ”Bissen”, som idag är långt ifrån återhämtad från sjukdomen.

– Det är tufft och väldigt olika från dag till dag. Vissa dagar orkar jag ingenting. När hjärntröttheten sätter in klarar jag inte ens att läsa tidningen och jag är väldigt känslig för ljud och ljus. Andra dagar går det bättre. Men jag ska tillbaka till läkarna i april, så får vi se vad de säger, säger ”Bissen”.

Som haft god och nödvändig hjälp av sin hustru, Emma Strandell-Larsson, när det gäller planeringen av promenaden.

Emma, liksom ”Bissens” övriga släkt har förstås varit ovärderliga att ha vid sidan under den svåra tiden, som alltså fortfarande råder.

– Mathias är tapper och jag tycker att det här är en lysande idé. Fast nu börjar han allt bli lite nervös över att det ska bli exakt hur många som helst som vill följa med på rundan, säger Emma och skrattar.

Annons