Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

bblat.se avslöjar:Han tar över Hantis

Det har varit hans lilla hemlighet en tid, men nu kan bblat.se avslöja att förre Köpingsbon Mikael Lehikoinen återvänder till hemstaden för att ta över anrika Hantverksrestaurangen.

Annons

Planeringen är redan i full gång, och under onsdagen fanns involverade personer på plats i Hantislokalerna vid Stora Torget.

Det har varit mycket hysch-hysch kring vem som för några veckor sedan lyckades övertyga konkursförvaltare Marie Fredborg och hyresvärden Sven Andersson om att få köpa och dra igång Hantis som stått mörkt och tomt i ett halvår.

Det blir alltså en för många Köpingsbor välbekant och branschkunnig person, sedan lång tid bosatt i Örebro, som med några kollegor tar klivet in på nöjesscenen i Köping. Lehikoinen har tidigare under 2000-talet bland annat varit med om att arrangera den dåvarande Köpingsyran, numera Köpingsfesten.

Sedan 2007 driver 36-årige Lehikoinen företaget Cirkus Media i Örebro som bland annat arrangerat konserter, förmedlar artister och samordnar turnéer.

Nu tar han med branshkunskaperna "hem" till Köping, där han också har för avsikt att öppna den tidigare populära lunchserveringen vid Hantverksrestaurangen. En kock är, enligt vad bblat.se  redan anlitad .

Mikael Lehikoinen var inte nåbar när bblat.seT sökte honom för en kommentar under onsdagskvällen.

Läs mer i torsdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.

Annons