Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köping får rally-SM

På Luciadagen tackade Katrineholm nej till SM-finalen i rally. Erbjudandet gick då till Kolsva MS, som under ett par veckor funderat på hur man ska göra. I dag kom det officiella klartecknet och den 5-6 oktober blir det stor rallyfest i Köping.

Annons

Senast Kolsva MS arrangerade ett SM-rally var hösten 2009, då motor-Sveriges blickar riktades mot Köping. Efter tre år kommer alltså rallykaravanen tillbaka.

- Vi fick erbjudandet strax före jul och har haft diskussioner under en tvåveckorsperiod. Nu har vi lämnat klartecken till förbundet, säger Erik Wahlqvist i Kolsva MS.

Än så länge är det mest huvuddragen som är klara, som tävlingsdatum och banans ungefärliga sträckning.

- Vi har ett styrelsemöte i kväll, måndag, och då ska vi formera den inre kärnan som ska dra runt det hela, berättar Wahlqvist, som kommer att fungera som biträdande tävlingsledare. Tävlingsledare blir Göran Ljung

Årets SM-serie består av sex deltävlingar och den första kommer sista helgen i januari, då det ska köras ett vinterrally norr om Uppsala.

Sedan följer fyra deltävlingar innan det är dags för finalen med start och mål i Köping. Tävlingen här i stan kommer att köras under två dagar, fredag-lördag den 5-6 oktober.

- Tanken är att vi ska få ihop tio mil specialsträckor, där ett par sträckor kommer att köras fredag eftermiddag-kväll och resten under lördagen. Under fredag förmiddag kommer det att vara besiktning och rekognoscering.

Rally-SM 2012

27-28 januari, Rally Uppland (Uppsala).

17-18 februari, Vinterpokalen (Sandviken).

17-20 maj, South Swedish rally (Ljungby).

17-18 augusti, Västrallyt (Trollhättan).

14-15 september, East Sweden rally (Linköping)

5-6 oktober, Kolsva MS (Köping).