Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konditor Sandra faller inte för yrkets frestelser

 
Folk
Visa alla artiklar

22-åriga Sandra Lundström från Västermo är nybliven konditor och stortrivs med sitt arbete på konditoriet i Kungsör.

Annons

Det doftar ljuvligt av kaffe och nybakt bröd. Det känns varmt och hemtrevligt att komma in på det lilla konditoriet i Kungsör. Bakom disken välkomnar den nyblivna konditorn Sandra Lundström med ett leende.Sandra Lundström håller som bäst på att fylla den välputsade glasdisken med nya godsaker. Hon visar upp en bricka med rosafluffiga bakelser toppade med färska frukter och bär.

–Det bästa med det här jobbet är att det är så omväxlande och kreativt. Naturligtvis tillverkar vi alltid de populära klassikerna men vi provar också nytt och får skapa efter egna idéer.

Hon har arbetat till och från på konditoriet i Kungsör sedan hon gick på gymnasiet.

–Jag jobbade mycket under helger och lov och efter studenten fick jag ett längre vikariat. Jag har trivts här från första stund, säger Sandra och ler.

Efter en tid i arbetslivet bestämde hon sig för att utbilda sig till konditor. Hon sökte och kom in på den Kvalificerade yrkesutbildningen (KY-utbildningen) för konditorer i Göteborg.

Läs mer om Sandra Lundström i Bbl/AT den 6 december.