Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommundelsnämnden har spelat ut sin roll

Annons

Jag anser att vi ska avveckla kommundelsnämnden Kolsva, men att verksamheten som sådan naturligtvis skall finnas kvar. Jag vet att det även inom vårt parti finns några som tycker annorlunda.

Kommundelsnämnder var populära i slutet av 1980-talet. Köping ville inte vara sämre och inrättade därför en kommundelsnämnd i Kolsva tillsammans med ett områdesutskott i Munktorp. Intentionerna om närdemokrati var goda, men var sak har sin tid och de ­allra flesta kommuner som ­införde kommundelsnämnder har nu avvecklat dessa. Vår principiella inställning har varit glasklar under många år.

Vårt parti har vi ett flertal tillfällen i samband med nya mandatperioder och vid olika budgetberedningar fört fram åsikten att den politiska nämnden skall avvecklas, såväl sett ur ekonomisk synpunkt samt utifrån hur arrangemanget med en särskild politisk nämnd fungerat ur ett helhetsperspektiv.

Det finns många bra saker att säga om kommundelsnämndens arbete i Kolsva men , om vi skall vara ärliga så är det också mycket genom åren som inte varit så bra. Naturligtvis så skall allt det fungerat bra inom skolområdet och äldreomsorgen få fortsätta att göra det. En eloge till personalen för det förtjänstfulla arbetet.

I samband med att kommunen nu gör en översyn av hela sin organisation så har vi förstås vägt fördelarna mot nackdelarna med att ha kvar kommundelsnämnden.

Men det finns också en hel del som inte klaffat i sam­arbetet med kommunen centralt och hänsynen till att vi trots allt är samma kommun, har väl inte varit så där självklar. Den erfarenheten vill vi helst lägga i papperskorgen.

I samband med att kommunen nu gör en översyn av hela sin organisation så har vi förstås vägt fördelarna mot nackdelarna med att ha kvar kommundelsnämnden. Som jag inledningsvis beskrev vår grundinställning, så var valet inte svårt för oss.

Jag vill även kommentera Jonas Tilly och Benjamin Zairi , två av galjonsföre­trädarna i det så kallade ”Kolsvaupproret”, när de ifrågasätter kompetensen hos de som sitter och beslutar i rådhuset i Köping. (Bbl/At 4 och 5 oktober) Underförstått då, att de själva naturligtvis befinner sig på en högre intellektuell nivå. För egen del så tycker jag nog att min tandläkar- och journalistexamen samt tid som klinikchef för Folktandvården i Köping under 25 år borgar för att jag inte är alldeles bakom flötet.

Jonas Tilly må vara läkare men det är bara att hoppas att han är en bättre läkare än författare, för jag kan notera att hans och Benjamin Zairis egna alster i sammanhanget inte når några språkliga höjder med rena felskrivningar, meningsbyggnadsfel och syftningsfel på var och varannan rad. Som sagt det är lätt att kritisera andra.

Jonas Tilly och Benjamin Zairi för också fram tanken på ett Kolsvaparti. Det tycker jag är ett utmärkt förslag. Men kom ihåg att det innebär mycket mer arbete än att bara skriva insändare.

Välkomna i valrörelsen 2022.

Ola Saaw (M)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons