Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolsvaupproret allt starkare

Annons
”Elizabeth Salomonsson, med sina nya partikamrater, sitter fortfarande kvar i husvagnen, tillsammans, körandes på en slingrig semesterväg, fortfarande utan att veta vart de är på väg eller vem det egentligen är som kör”, skriver Benjamin Zairi och Jonas Tilly.  Foto: TT

Nu har den efterlängtade översynen av den kommunala organisationen – fullmäktiges särskilda uppdrag 2018 anlänt.

”Syftet med översynen har varit att hitta förslag för att höja kvalitet, effektivitet och kompetens i hela organisationen för att skapa största möjliga nytta för ­Köpingsborna.”

Utredningen är bristfällig i sin helhet och är så långt ifrån ett fullgott beslutsunderlag man kan komma i en sådan historisk och viktig fråga som denna.

Det historiska förslaget om nedmontering av den väl fungerande Kolsva kommundelsnämnd sammanfattades på ett A4-ark med ett försök till fin meningsbyggnad och ordval, där man får en känsla av en stressad kommunchef, Sara Schelin som är tvungen att rafsa ihop någonting under tidspress där korrekt grammatik lyser med sin brist i ett lika bristfälligt utredningsmaterial.

Utredningen är bristfällig i sin helhet och är så långt ifrån ett fullgott beslutsunderlag man kan komma i en sådan historisk och viktig fråga som denna. Inget av de skäl som angetts har den kommunala arbetsgrupp som gjort översynen kunnat föra i bevisning. Det mesta bygger på eget tyckande och lösa antaganden. Det finns inte heller någon ekonomisk konsekvensanalys.

Elizabeth Salomonsson säger att det är beklagligt att det som skrivs på bland ­annat sociala medier har skapat oro, ilska och splittring. Hon säger återigen att inga verksamheter i Kolsva ska läggas ner. VI VET DET! Det är inte det som är frågan! Hon säger också att vi istället ska samlas och arbeta gemensamt för att hela kommunen ska utvecklas på ett bra sätt. Men i själva verket är det just du, Elizabeth Salomonsson som skapar splittring hos befolkningen där politikerföraktet blir tydligare och där förtroendet inte längre finns kvar.

Är detta starten på Kol­svapartiet?

Det är uppenbart strategiskt att denna fråga inte var aktuell att lyfta till ytan innan valet, till er fördel för att sedan i all hast arbeta kraftfullt för att få igenom nedmonteringen av Kolsva kommundelsnämnd. Elizabeth Salomonsson tillsammans med sina nya partikamrater sitter fortfarande kvar i husvagnen, tillsammans, körandes på en slingrig semesterväg, fortfarande utan att veta vart de är på väg eller vem det som egentligen kör.

Som ett direkt resultat av det engagemang vi visat och skapat genom Kolsvaupproret har ni nu beslutat för en medborgardialog i Kolsva den 17 oktober, så som vi ­föreslog i vår insändare häromdagen. Det tackar vi för. Lite i elfte timmen, kanske?

Ni må ha majoritet till storleken likt Goliat, men den lilla människan har tidigare visat prov på att det omöjliga ibland kan vara möjligt.

Är detta starten på Kol­svapartiet?

Benjamin Zairi

Jonas Tilly

Kolsvaupproret

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons