Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kolsva MS redo för Midnattsolsrallyt

I kväll drar det klassiska Midnattsolsrallyt i gång med start i Västerås.
I morgon körs ett antal sträckor i trakterna kring Skinnskatteberg och Kolsva där Kolsva MS står som medarrangör. Förberedelserna inför rallyt har gått bra.
– Allt har gått enligt planen, säger Nicklas Andersson, sekreterare i Kolsva MS.

Annons

Som Bbl/AT tidigare skrivit om är Kolsva MS för tredje året i rad medarrangör till en del av sträckorna i Midnattsolsrallyt. Vid det här laget har klubben till och med blivit rutinerade.

– Allt har gått bra med förberedelserna. Sträckcheferna har jagat ihop folk som hjälpt till att skylta och fixa vid sträckorna. Eftersom det är vår tredje gång vi är med och anordnar har vi fixat mycket i tid så vi slipper stressa i sista minuten. Nu vet vi vad som förväntas av oss, säger Nicklas Andersson.

Kolsva MS tar hand om tre sträckor, specialsträckorna två och sju utanför Skinnskatteberg samt den åttonde och sista specialsträckan som körs i morgon vid Orsta utanför Kolsva vid 16-tiden.

– Vi har jobbat hårt för att få det bra kring sträckorna, säger Andersson.

Hur ser det ut längs sträckorna i dagsläget?– Att det regnat så mycket har gjort att inte är optimalt, men fortfarande är det väldigt bra. Det är väldigt mjukt på toppen, men längre ner är det fint och fast. Vi hade gärna önskat mer sol, men nu är det som det är, säger Nicklas Andersson.

När det kommer till hemmaförare från Kolsva vid tävlingen ser det tunt ut. Endast tre stycken (Karl-Bertil Ling, Göran Huggare i den snabbare Historic-klassen och Görans bror Håkan Huggare i Regularity-klassen) är anmälda till rallyt. Alla från Kolsva MS.

– Det är tråkigt så klart. Vi har haft jättemånga med tidigare, suckar Nicklas Andersson.

På de deltagarlistor som Bbl/AT tagit del av finns inga andra lokala förare med i Midnattsolsrallyt.

I stället kan publiken se fram emot ett antal välkända förare. Bland annat finns tre världsmästare i svenskarna Björn Waldegård och Stig Blomqvist samt finländaren Hannu Mikkola med i startlistan.