Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KLART: Udda fyrklöver bildar nytt styre i Köping

Artikel 15 av 18
Kommunvalet 2018 Köping
Visa alla artiklar

Socialdemokraterna, Moderaterna, Vänsterpartiet och Liberalerna kommer att styra Köping den kommande mandatperioden. Det berättade partierna i ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

Anmäl text- och faktafel

Det blir en lite annorlunda partikonstellation som kommer att sitta vid rodret i Köping under kommande mandatperiod: Av ett pressmeddelande som skickades ut sent på torsdagskvällen framgår att Socialdemokraterna, Moderaterna, Vänsterpartiet och Liberalerna avser att bilda en ny styrande majoritet i kommunen.

Partierna tar upp utmaningar som Köping står inför och exemplifierar med finansieringen av nya sim- och idrottshallen, utbyggnaden av hamnen och stärkt välfärd som satsningar som kräver en stabil politisk majoritet. Även den utdragna regeringsbildningen på riksnivå nämns som skäl.

I pressmeddelandet beskriver fyrklövern sig som "partier som under många år haft olika åsikter i många frågor men också visat prov på samarbete och ansvarstagande". Vidare skriver man att samtliga i den blivande styrkvartetten är beredda på "ett givande och ett tagande".

Tidigare gjorde medieuppgifter gällande att ett styre bestående av S, M och L skulle komma till stånd. Nu vet vi hur det blev i realiteten.

Det finns i nuläget inga uppgifter om vilka som blir heltidsanställda kommunalråd.