Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KLART: Udda fyrklöver bildar nytt styre i Köping

Artikel 15 av 18
Kommunvalet 2018 Köping
Visa alla artiklar

Socialdemokraterna, Moderaterna, Vänsterpartiet och Liberalerna kommer att styra Köping den kommande mandatperioden. Det berättade partierna i ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Det blir en lite annorlunda partikonstellation som kommer att sitta vid rodret i Köping under kommande mandatperiod: Av ett pressmeddelande som skickades ut sent på torsdagskvällen framgår att Socialdemokraterna, Moderaterna, Vänsterpartiet och Liberalerna avser att bilda en ny styrande majoritet i kommunen.

Partierna tar upp utmaningar som Köping står inför och exemplifierar med finansieringen av nya sim- och idrottshallen, utbyggnaden av hamnen och stärkt välfärd som satsningar som kräver en stabil politisk majoritet. Även den utdragna regeringsbildningen på riksnivå nämns som skäl.

I pressmeddelandet beskriver fyrklövern sig som "partier som under många år haft olika åsikter i många frågor men också visat prov på samarbete och ansvarstagande". Vidare skriver man att samtliga i den blivande styrkvartetten är beredda på "ett givande och ett tagande".

Tidigare gjorde medieuppgifter gällande att ett styre bestående av S, M och L skulle komma till stånd. Nu vet vi hur det blev i realiteten.

Det finns i nuläget inga uppgifter om vilka som blir heltidsanställda kommunalråd.

Annons