Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KFF kickar trio

Johannes Skoglund, Christoffer Skoglund och Peter Andersson sparkas ut från Köping FF med omedelbar verkan.
Anledningen är att de inte gett grönt ljus till spel säsongen 2012.
– Vi vill inte att de kommer ner och tränar något mer, bekräftar tränaren Remco Boere.

Bröderna Skoglund och Peter Andersson har under hösten funderat kring sin respektive fotbollsframtid.

Efter KFF:s besked står en sak i alla fall klar – de behöver inte fundera på något vidare spel i Köping FF.

– Anledningen är att de inte visat intresse. Förra veckan stängde jag dörren för dem, säger tränaren Remco Boere och förklarar vidare om hur han vill ha spelare som är närvarande på träningar och villiga att satsa.

– Mikael (Gustafsson) har jag pratat med. Han letar lag på högre nivå och det får man ha respekt för, även om jag hoppas han blir kvar. ”The Skoglunds” däremot kommer och går som de vill. Man vet aldrig om de dyker upp eller inte.

Den holländske tränaren vill bygga nytt i KFF och det med spelare som visar intresse. Övriga har varken han eller klubben någon nytta av, menar han.

– Jag har tagit det här beslutet tillsammans med sportkommittén. Jag är ingen diktator som gör det här för min egen skull, utan vi tänker på vad som är bäst för KFF, säger Boere.

Johannes Skoglund, som så sent som för ett par dagar sedan rev sitt kontrakt med Örebro SK, hade ingen aning om att han sparkats ut från Köping FF när Bbl/AT når honom på telefon.

– Det är det sjukaste jag hört. Jag har inte hört någonting från KFF och jag fattar ingenting, säger mittfältaren förvånat.

– Men det är väl upp till dem hur de vill göra. Jag har hela tiden sagt att jag inte bestämt mig, att jag skulle fundera i december, fortsätter 22-åringen.

Johannes Skoglund menar att han inte fått minsta hint om beskedet i förväg.

– Jag har inte kontrakt med Köping eller någonting. Jag förstår inte vad grejen är, jag stod ju under kontrakt med Örebro då, säger han upprört.

Hur känns det att få beskedet via media?– Det känns riktigt dåligt.

Inte heller Christoffer Skoglund hade hört någonting från klubben när Bbl/AT ringde upp i går kväll.

– Ett jäkligt dåligt sätt att få veta det på. Tycker de kunde ringt och sagt till.

Backen är även han oförstående till varför han sparkas från KFF.

– Tycker det är konstigt att man måste vara med varje träning om man inte har bestämt sig.

Christoffer Skoglund hade ett möte med klubben för någon vecka sen och berättade där att han var osäker inför nästa säsong. Sen ringde Eskilstuna City, varpå Skoglund provtränat med division 1-klubben.

– Då är det inte så lätt att träna med KFF.

Vad händer nu för din del?

– Jag ska fortsätta träna med City och lira futsal med Kolsva. Det står mellan de två till nästa år, just nu lutar det åt Kolsva, säger Christoffer Skoglund.

Att de berörda spelarna får beskedet via media förklarar KFF-tränaren Remco Boere så här.

– Efter att vi tog beslutet pratade jag med de andra i sportkommittén. I måndags informerade jag spelarna i truppen. Har de berörda spelarna inte fått beskedet har det brustit i kommunikationen mellan spelare och styrelse.

Bärgslagsbladet/Arboga Tidning har förgäves försökt nå målvakten Peter Andersson för en kommentar.