Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katastrof för oss anhöriga

Annons

Jag saknar fortfarande svar på den insändare som bland annat tog upp frågan om underskottet i socialförvaltningen.

För att kunna spara pengar har man bland annat bestämt att avlösningen i hemmet ska minskas, från 10 timmar per månad till 6 timmar. Personen som är anhörigavlösare i kommunen har kvar sin tjänst och kostar ju lika mycket oavsett hur många timmar man kan få hjälp med. Som anhörig till min alzheimersjuke make, undrar jag hur mycket man sparar in på dessa timmar.

Det kan inte nog poängteras hur viktigt det är för oss anhöriga att ha den här hjälpen. Man får lite andrum och kan tänka på sig själv ett tag.

Egentligen borde det gå åt andra hållet, att man får fler timmar. Vad kostar det inte när det går så långt att man inte orkar längre, en plats på ett vårdhem kostar betydligt mer. Och man kan som anhörigvårdare bli så medtagen och slut att man själv behöver vård.

Tre arbetsdagar innan beslutet trädde i kraft kom brevet från kommunen. De färre timmarna skulle gälla från 17 december 2018. Alltså inte från nyåret. Själv hade jag en tid samma vecka, som jag inte ville/kunde ändra på och fick därför en faktura från kommunen för dessa två timmar på 702 kronor.

Neddragningen på timmar bestämdes på socialnämndens sammanträde i november 2018. På sammanträdet deltog 13 beslutande personer och sju övriga. Totalt 20 personer. Någon måste väl kunna svara på de elva frågor som signaturen ”Skattebetalare” tog upp i sin insändare i Bbl/AT den 16 januari 2019.

Emwe

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons