Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karin överraskade maken med New York-resa 

Karin Ekelund sticker en hemlig lapp i min hand när jag ska lämna dem efter intervjun. Maken Anders får absolut inte se vad det står på den ...

I dag fyller Anders Ekelund 60 år. I övermorgon är det makan Karins tur att fylla detsamma.

50-årsdagarna firade de inte stordådigt. De hade inte varit gifta så länge då. Men nu är det dags att fira stort.

Karin har förberett en resa i present till Anders och han får absolut inte veta vad det bär innan avgång. Det enda han vet är att det kommer att krävas pass.

Karin spricker dock nästan av lusta att berätta så hon skriver ner resmålet på en post-it-lapp som jag får läsa när jag lämnat deras lägenhet.

New York. Vilken grej! När du läser detta är alltså Karin och Anders på plats i The Big Apple.

– Anders är också väldigt bra på att ge mig överraskningar då och då, säger Karin.

De har rest en hel del tillsammans genom åren, bland annat till Spanien, Dublin och London. Eftersom de träffades sent i livet har de inga gemensamma barn.

– Men min yngsta dotter var väldigt liten när Anders kom in i bilden så där har han blivit som en extrapappa.

Karin har två ytterligare barn och fyra barnbarn.

Parets gemensamma skötebarn har i stället blivit labradoren Lorry. Han är deras kelgris och de ömmar mycket för honom. Lorry är en sällskaplig vovve som först kommer med en mjukishare som han stolt visar upp.

Senare kommer han och lägger sig vid fötterna med ett annat oidentifierbart mjukisdjur i munnen. Efter klapp och beröm strövar han vidare.

– Han är var lilla bebis, han har varit lite dålig, fick borrelia. Fast vi har inte sett några fästingar på honom, säger Karin oroligt.

När Karin och Anders inte promenerar eller pysslar med Lorry så är de hemma ganska mycket.

– Vi är väldigt hemmakära, gillar att pyssla och fixa. Vi har renoverat mycket genom åren, berättar Karin.

Och det har blivit några renoveringar eftersom de har avverkat sex boenden innan de hamnade på Scheelegatan där de nu bor. Några lägenheter i Köping, och två hus i Kungsör har det blivit.

– Men här trivs vi jättebra, här blir vi kvar, säger Karin.

När Karin inte är hemma gillar hon att gå på loppis. Anders är knutte och tycker om att ta turer med hojen. Det är en Harley, ingen vanlig motorcykel, poängterar han.

Varför just Harley?

– Det är mycket livet runt dem. Den amerikanska kulturen, dofterna.

Numer kör han mest på vägarna runt i Mellansverige, tidigare var det andra länder som gällde.