Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Jag ville ha något att göra och bo kvar här”

 
Folk
Visa alla artiklar

I Torpa utanför Kungsör pyr företagsamheten. ”Allt är möjligt”. Det säger Elina Blomgren, som driver ett bageri hemma i köket.

Annons

En önskan om att öppna kafé har alltid funnits. Men ibland kommer livet liksom i vägen för drömmarna.

–Jag fick en whiplashskada efter en bilolycka och kunde inte sköta mitt jobb. Samtidigt skulle ett kafé ha blivit för mycket att klara. Så det fick bli ett hembageri i stället. Jag ser bara till att baka utan att knåda efter jäsning.

Det var för två år sedan som hon slog upp dörrarna till Himmelsberga hembageri, ett företag som hon driver på halvtid. Efter att hon fick sin skada i en bilolycka blev Elina Blomgren långtidssjukskriven.

–Men jag ville absolut ha något att göra och kunna bo kvar här ute. Vi satt här och spånade vid köksbordet och då kläcktes idén till hembageriet.

Elina ställer fram nybakta bullar och kaffe på bordet och berättar att det är de enkla, vanliga bullarna, med vaniljsmak och pärlsocker, som hon gillar bäst.

Läs mer om Elinas hembageri i Bbl/AT den 5 januari.