Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag ber om ursäkt för att jag sitter i rullstol

Jag heter Emmie Barklund, och har en muskelsjukdom som gör att jag sitter i rullstol.Jag vill be tusen gånger om ursäkt till vår regering - och i synnerhet Åsa Regnér för mitt oförsvarbara beteende. Förlåt att jag vill vara självständig, och inte vill vara beroende av mina föräldrar och vänner hela tiden.

Förlåt att jag har en egen lägenhet och vill klara min dagliga vardag själv. Förlåt att jag har ett jobb som jag är bra på och där jag uppskattas. Förlåt att jag har intressen, såsom att gå på konserter, teaterföreställningar och idrottsevenemang. Förlåt att jag vill resa och skaffa mig nya erfarenheter.

Förlåt att jag vill plugga på högskola för att lära mig mer. Förlåt för att jag vill träna för att stärka upp min kropp, såsom simning och cykling. Förlåt att jag har ben och armar som inte riktigt har samma styrka som alla andra.

Förlåt att jag har en hund som jag vill ta hand om. Förlåt att jag inte vill sitta på institution och inte göra något på grund av personalbrist. Förlåt att jag vill gå på toa. Förlåt att jag vill duscha. Förlåt att jag vill vända mig i sängen om natten. Förlåt att jag vill klia mig på tån.

Men så kan det väl inte vara? Sådana som jag kan väl inte få härja fritt och förstöra? Jag tar ju faktiskt pengar från de som verkligen behöver det.

Allt detta ovan kräver assistenter. Något av det viktigaste vi har, i mitt tycke, är LSS, där vi funktionshindrade kan leva på samma villkor som alla andra. LSS som nu börjar försvinna, enligt direktiv från Löfven och co. Vi kostar för mycket pengar, och då är inte livskvalité eller självständighet mycket värt. Förlåt att jag är en börda. Jag ska genast bättra mig.

Emmie Barklund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel