Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Isabelle Ståhl i topp när vi listar fem favoritböcker just nu

Sommarmånaderna är inte lika laddade med nya böcker som vår- och höstsäsongen. Men det är dessa månader vi har som mest tid att läsa. Här har vi samlat våra nya favoritböcker från maj-juni.

1

Isabelle Ståhls ”Just nu är jag här”

I sin romandebut fångar Isabelle Ståhl med precision samtidskänslan. Så mycket mer än en Tinder-roman. Om en ung, vilsen kvinna som driver runt i en värld där det är svårt att skilja livet från skärmen. Vi är imponerade!

Läs hela recensionen här!

2

Majgull Axelssons ”Ditt liv och mitt”

En av våra mest populära romanförfattare är tillbaka med en berättelse om en syster som söker efter sanningen om dem som lämnades kvar när folkhemmet byggdes. Gripande och omskakande, tyckte Crister Enander efter att ha läst romanen.

Läs hela recensionen här!

3

Amy Liptrots ”Utvägen”

Efter att nästan ha supit sönder sitt liv i London återvänder Amy Liptrot till barndomens hem på Orkneyöarna. Där skriver hon en berättelse om själslig läkning och naturens kraft som får Kristian Ekenberg att jämföra henne med Jenny Diski.

Läs hela recensionen här!

4

Eva F Dahlgrens ”Vad hände med barnen?”

Eva F Dahlgren sätter punkt för det projekt hon inledde med "Min farfar var rasbiolog". Övertygande och starkt, konstaterar Margaretha Levin Blekastad i sin recension. ”Det är en imponerande gärning, där en solkig del av vår historia lyfts fram i ljuset.”

Läs hela recensionen här!

5

Yuval Noah Hararis ”Homo Deus”

Hyllad uppföljare till Yuval Noah Hararis ”Sapiens” som även gillas av vår kritiker Niklas Darke. Han skriver: ”Vad händer med synen på livet när den fysiska odödligheten finns runt hörnet? Harari drar ut konsekvenserna av den sits vi satt oss själva i på samma sätt som riktigt bra science fiction.”

Läs hela recensionen här!