Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Iron Maiden klara för Sweden Rock Festival - Och Stockholm

Festivalen Sweden Rock i Blekinge verkar storsatsa nästa år. Nyligen blev det klart att Ozzy Osbourne kommer, och nu är även giganterna Iron Maiden bokade.
Dessutom spelar bandet i Stockholm redan den 1 juni.

LÄS MER: Ozzy gör avskedsturné - Kommer till Sweden Rock

"Vi är oerhört stolta och glada över att idag kunna presentera den största bokningen i festivalens historia: Iron Maiden spelar på Sweden Rock i sommar!". Så skriver Sweden Rock Festival i ett pressmeddelande.

SE ÄVEN - Mingel, rockstjärnor och hårdrockfest på Sweden Rock 2015:

Iron Maiden ger sig nästa år ut på en världsturné kallad "Legacy of the beast". Europadelen av turnén drar igång i slutet av maj och når Sverige i början av juni. Först spelar de på Tele2Arena i Stockholm den 1 juni, och sen på Sweden Rock Festival torsdagen den 7 juni.

Konceptet på Legacy of the beast-turnén är, enligt pressmeddelandet, inspirerat av Iron Maidens mobilspel och serietidning med samma namn. Scendekor ska bygga upp ett antal olika "världar" utformade efter skivomslag. Setlisten kommer enligt uppgift att vara byggd mestadels på bandets 80-talsmaterial.

Så här beskriver Rod Smallwood, bandets manager, turnén:

"Som våra fans vet så har våra turnéer följt ett visst mönster sedan Bruce Dickinson (sång) och Adrian Smith (gitarr) kom tillbaka till bandet kring millennieskiftet. Varannan turné har fokuserat på ett nytt albumsläpp och varannan turné har fokuserat på bandets klassiker. Vi gillar att jobba så för att vi då får möjlighet att framföra både nyare material och de äldre favoriterna som vi vet att fansen vill höra. Omväxlingen håller det hela intressant, inte bara för fansen utan även för bandet.”

Nästa års turné kommer att fokusera på det äldre materialet och vi bestämde oss för att basera turnén på namnet ”Legacy of the beast”. Det passar syftet med turnén perfekt och ger oss många kreativa möjligheter, särskilt med vår maskot Eddie!Jag vill inte avslöja för mycket redan nu, men vi jobbar på ett antal olika scenbyggen i klassisk Maiden-tradition och vi hoppas kunna ge våra fans en fantastisk upplevelse när de får se den här väldigt speciella showen.”

LÄS ÄVEN: Guns´n´Roses till Sverige i sommar