Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Interna stridigheter satte stopp för karnevalen

Årets karneval i Arboga fick ställas in. Nu kan Bbl/AT avslöja att det under våren 2016 rådde interna stridigheter gällande oredovisade utgifter på tiotusentals kronor.

Läs mer: Före detta styrelsemedlem bestrider uppgifterna

Bbl/AT har tidigare skrivit om Arbogagkarnevalen som i år fick ställas in. Enligt föreningens styrelse berodde det då på bristande engagemang och att kostnadsbilden hade förändrats. En källa med viss insyn i karnevalstyrelsen menar att anledningen är interna stridigheter och att en av styrelsemedlemmarna hittills inte har kunnat redovisat utgifter och inköp som har skett på karnevalens bekostnad.

Bbl/AT har fått tagit del av ett dokument från april där en av styrelsens dåvarande medlemmar krävs på 22 709 kronor för oredovisade utgifter. Styrelsemedlemmen inkom inte med underlag och fick lämna sin plats i styrelsen under våren.

– Vi tordes inte välja om personen efter de här händelserna, säger Victoria Zavala, ledamot i styrelsen.

I efterhand har styrelsemedlemmen kunnat redovisa vissa av kostnaderna, men långt ifrån alla.

- Vi saknar fortfarande underlag men det är mindre än hälften av det ursprunliga beloppet. Nu saknas det 10 294 kronor i oredovisade underlag, säger kassör Lotta Jackobsson.

Läs mer: Ny ordförande vill ta nytt grepp

Lotta bekräftar att indrivningen av betalningsunderlag har varit en utdragen process.

- Det beror ju på att vi har trott och hoppats att det här ska lösa sig, men kanske har vi varit för snälla. Nu har styrelsemedlemmen på sig till 15 december att inkomma med allt material. Först då kommer detta bli en skuld till föreningen och vi kommer att vidta ytterligare åtgärder, säger hon.

Kommer det bli aktuellt med en polisanmälan?

- Vi vet inte exakt vad åtgärderna kommer att bli, vi måste själva sätta oss in i hur man kan agera, säger Lotta.

- Vi hoppas fortfarande att det ska ordna sig. Vi vill inte svartmåla någon person. Bakom det här handlandet måste det finnas andra personliga orsaker. Vi ser 15 december som en bra kompromiss, säger föreningens nye ordförande Rodrigo Melara.

Turbulensen kring styrelsemedlemmen slutar dock inte där. Personen agerade även på eget bevåg och avskedade en projektanställd på karnevalkansliet.

- Det var något som styrelsemedlemmen inte kunde göra på egen hand så den personen fick komma tillbaka efter att ha varit frånvarande några enstaka möten, säger Lotta.

Är det dessa händelser som ligger bakom att årets karneval ställdes in?

- Ja, allt jobb med sponsorer stoppades upp och arbetet med årsmötet drog ut på tiden, säger Lotta.

Kan det här påverka sponsorarbetet framöver?

- Jag hoppas att de kan särskilja. Det handlar om att en person i gruppen har gjort något dåligt, säger Victoria.