Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem vill arbeta?

Annons

Enligt Thomas Östros, S, är de rödgrönas mål att 80 procent ska få 80 procent i a-kassa. Hur kan man undvika att förstå hur detta i längden skulle förstöra arbetsmoralen och skattemoralen i landet?

Som exempel kan vi anta att jag tjänar 35 000 kronor, med de tusenlappar som försvinner i dagisavgift och tågpendling så skulle jag i princip gå plus minus noll på att bli arbetslös och då ha en ”lön” på 28 000 och lika mycket i plånboken som i dag.

Detta samtidigt som jag får möjlighet att ”förverkliga” mig själv i form av egen träning, trädgårdsarbete med mera, jag är alltid hemma och får träffa mina barn när de kommer från skola och dagis. Jag hinner städa i lugn och ro så att min fru och jag slipper ägna fredagskvällen och halva lördagen åt tjafs om städning. Jag kan även renovera huset utan att betala dyra hantverkare.

Med tanke på den kritik som regeringen har fått när det gäller den bortre gränsen så antar jag att det inte är något större problem att hanka sig runt på detta sätt under de år som barnen som bäst behöver mitt stöd i hemmet.

Om man ser till den situationen som jag då skulle leva i, hur motiverad skulle jag vara att göra ambitiösa försök att söka jobb där jag skulle tjäna 24 000? En lön som många skulle bli jättenöjda om de fick.

Hur skulle mina grannar se på detta när de tvingas gå upp klockan sex varje morgon, få upp barnen till dagis, åka tre-fyra mil till jobbet (i varsin bil) för en lön på 23 000 vardera? Jag sitter på min farstukvist och smuttar på kaffekoppen när de stressar iväg på morgonen.

När grannarna sönderstressade efter dagishämtning kommer hem på kvällen för att snabbt slänga sig i bilen för att handla veckans mat så berättar jag att jag har ägnat dagen åt att ta en långpromenad, städa huset och hjälpa barnen med läxorna.

Detta måste vara otroligt stärkande för deras vilja att betala skatt och bidra till de offentliga utgifterna – nej! Dessutom har deras chans att få mer fritid tillsammans blivit mycket dyrare då deras möjlighet att utnyttja RUT-avdraget har tagits bort och det numera bara är möjligt för de rika att få hjälp hemma!

Givetvis är jag ingen fuskare, jag skulle göra ”allt” för att få jobb, tyvärr bor jag på landsbygden och jag antar att regeringens hårt kritiserade krav på att ”flytta till jobben” inte finns kvar i de rödgrönas Sverige. Så jag får väl gå hemma och vara en stackars arbetslös man som tvingas vara beroende av samhället. Stackars

mig!

Göran K, Kungsör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons