Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vasahallen är för liten

Annons

Vasahallen i Arboga byggdes för några år sedan för att bland annat utöka möjligheterna till fler och bättre träningstillfällen för stadens idrottsföreningar. En jättefin hall byggdes som har väldigt många fördelar.

Av någon anledning byggdes den dock med en storlek som gör att det bara nästan går in två innebandyplaner eller handbollsplaner i hallen.

En läktare anskaffades som går att skjuta in och ut så att ytan under läktaren skulle kunna användas för träning i veckorna.

När det drar ihop sig till helg med matcher så blir det en utmärkt publikplats.

Nu visar det sig att när innebandyn ville nyttja det på detta sätt denna säsong så har kommunen satt stopp för detta.

Det är tydligen för jobbigt att dra läktaren ut till publikläge på veckosluten och skjuta in den till träningsläge på måndagar.

Innebandyn som enligt uppgift hade planerat för detta med träningstider har nu fått planera om.

De som skulle göra jobbet har tydligen åberopat att det är förenligt med fara för arbetsskada att dra in och ut läktaren.

Det skulle vara intressant att få höra kommunens förklaring till varför man köper något som inte går att använda, eller hur man klassar att det är farligt att dra läktaren in och ut.

Något tiotal meter hall till på bredden samt inköp av fungerande läktare så hade man haft dubbelt upp med tillgängliga träningstider...

Innebandyförälder

Arboga

Peter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons