Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför bara Köping?

Annons

Kommunfullmäktige i Köping beslutade 2002 på förslag från Centerpartiet att ha sammanträden även på platser utanför Köpings tätort. Premiären var augusti 2003 i Malmaskolan i Kolsva. Det var första gången sedan Köpings kommun blev till som fullmäktige möttes utanför stan. Därefter Munktorp i augusti 2004, Himmeta i maj 2006, Västra Skedvi i november 2007 och Odensvi i maj 2009.

Ännu har vi inte gått varvet runt. Det här är inte tillräckligt! Jag trodde att under åtta år i fullmäktige får jag vara med på två möten i min hemsocken Munktorp, men så blir det inte.

För den 15-åring som pluggar samhällskunskap på Malmaskolan i dag och lär sig om hur kommunen fungerar, måste det låta märkligt att ”jodå, fullmäktige har haft ett möte här i Kolsva – för sju år sedan när du var åtta år gammal”.

I mars 2009 skrev jag en ny motion för att förtydliga det första beslutet att varje socken/-kommundel ska få besök minst en gång varje mandatperiod. Den motionen väntar på att fullmäktiges presidium ska yttra sig om, och inget händer.

Hur kan kommunledningen missa chansen att genomföra bra och välplanerade fullmäktigemöten, i samarbete med hembygdsföreningar och andra lokala aktörer, för att stärka centralorten Köpings aktier ute i bygderna?

Jag undrar om alla nya kommunpolitiker som nu ska väljas har varit runt i vår kommun och besökt samlingslokaler i Bro, Himmeta, Västra Skedvi, Kolsva, Odensvi och Munktorp. Hur fatta kloka beslut om Näverkärret, kommunens bortersta hörn, om du aldrig har varit där och besökt den vackra bygdegården?

Någon skulle kunna säga att detta ”bara” är en symbolfråga. Visst är det en symbolfråga, men en viktig sådan. Hur ska någon som inte vill ta den här frågan på allvar kunna se till hela kommunen i andra frågor?

Min uppmaning är att rösta på ett parti som klarar av att se till hela Köpings kommun, och jag är glad för att Centerpartiet har kandidater i kommunvalet från alla socknar i kommunen.

Ordförande för Centerpartiet

i Köpings kommun

Per-Anders Jansson, Munktorp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons