Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad händer på nätterna? Vill ha stopp för trafiken på piren

Annons
”Vad gör alla bilburna personer ute på piren vid Öster Mälarstrand?”, undrar en närboende.

Som boende nere vid Öster Mälarstrand ser man dagligen, men framför allt kvälls- och nattetid, att det körs väldigt mycket bil ut på piren vid Öster Mälarstrand. Kvällar och nätter är det som mest biltrafik ut mot det nya Elba färjelägret samt längst norrut på piren.

Jag kan inte förstå varför inte denna väg stängs av höst och vinter då inte någon behöver köra med bil på denna väg.

De är förmodligen inte ute för att titta på utsikten?

Vad gör alla bilburna personer ute på piren? Det går många rykten om att det inte är båtägare utan personer med annan inriktning som åker ut. Man kan vakna på nätterna runt 03–04 och titta ut och se bilar åka fram och tillbaka. De är förmodligen inte ute för att titta på utsikten? Det går väldigt mycket folk ut till den nya fina konstgjorda ön men störs av biltrafiken då det inte finns något gångstråk utan man är tvungen att gå på bilvägen.

Snälla, ni som styr över detta på Västerås stad, sätt upp en bom eller betongsugga under den delen av året då båtägarna inte behöver åka ut på denna väg. Det går även med enkla och billiga medel att sätta upp en bom med kodlås som eventuellt vinterliggande båtägare kan få.

Den bilburna trafiken har även svårt att lokalisera papperskorgarna då de bara verkar öppna bildörrarna och släppa ut skräpet efter den mat de ätit, skäms!

Stoppa bilåkandet nu innan det sker någon olycka!

Närboende

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons