Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt julhandla för handikappad

Annons

Nu är snart år 2010 slut. Med bestörtning kan jag konstatera att det som såg så bra ut med lagen om enkelt avhjälpta hinder blev ett stort jaså!

Det närmar sig jul och affärsidkarna myser, men vi tvingas åka till närbelägna kommuner och julhandla.

På Stora Gatan och Östra Långgatan finns det flera gamla och nyöppnade butiker som jag skulle handla i om jag kunde komma in. Hindret är en eller fler trappsteg in i butiken.

Tänk vad trevligt det skulle vara om jag kunde gynna våra lokala affärsinnehavare. Jag får i stället nöja mig med att titta i skyltfönstren!

Man skäller på nyöppnade köpcentra och gallerior, men så länge som jag och andra med permanenta eller tillfälliga funktionshinder inte kommer in i butikerna i stadens centrum, så är de mitt enda påtvingade alternativ när jag behöver handla.

Det är så tråkigt att se de perfekta julklapparna till mina nära och kära, men inte kunna komma in i butikerna och köpa dem.

Nu åker maken och jag och julhandlar i grannkommunen i stället för att vara köptrogna i vår egen kommun. Trist…

Det förvånar mig att man fortfarande öppnar nya butiker utan att man som presumtiv affärsidkare ställer högre krav på fastighetsägarna så att man kan välkomna alla kunder till sin nyöppnade butik, oberoende av deras fysiska tillstånd!

Jag förvånas även av att ”gamla” butiksinnehavare inte bryr sig om de kunder som nu får stå utanför!

God Hjul till er alla önskar

Köping

Anne-Louise King

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons