Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokrater från Kolsva: ”Vi behöver rannsaka oss själva”

Annons

Aldrig har socialdemokraterna (S) i Köping förlorat så många röster i kommunvalet som vid årets val. Vi behöver rannsaka oss själva och utvärdera vårt sätt att arbeta. Det krävs förnyelse på en rad olika områden.

Som medlemmar i S är det inte utan att vi är bekymrade när det gäller hur organisationsutredningen hanterats, internt och externt. Hanteringen bidrog till att vi förlorade röster i valet och hade förslaget om att lägga ner kommundelsnämnden i Kolsva lagts innan valet så hade vi med stor sannolikhet förlorat ännu fler röster. Hanteringen av frågan kommer nu att bidra till att vi förlorar förtroende och att opinionen vänder sig till våra ideologiskt största motståndare Sverigedemokraternas fördel.

I måndags (29 oktober) bevittnade vi kommunfullmäktige i Köping. Det vi upplevde fick oss att reagera starkt. Inledningsvis informerades nya ledamöter om vikten av ett respektfullt bemötande. Det vi sedan fick se var något helt annat. Det var en trist uppvisning som riskerar att spä på politikerföraktet.

Listan kan göras ännu längre när det gäller ageranden som får oss bekymrade, men fokus ska inte vara i backspegeln utan nu behöver vi blicka framåt.

En annan fråga som inte skötts bra är när s-ledningen efter det mediokra valresultatet informerade oss medlemmar i S om att det skulle inledas ett samarbete med V, L och M som ett sätt att behålla makten. Ja, det är viktigt att vi tar ansvar för kommunen, men det är nödvändigt att ett sådant ställningstagande först beslutas om bland oss medlemmar i arbetarekommunen. Något sådant beslut har dock inte fattats.

Listan kan göras ännu längre när det gäller ageranden som får oss bekymrade, men fokus ska inte vara i backspegeln utan nu behöver vi blicka framåt.

Vi socialdemokrater i Köping behöver förnya hur vi jobbar både internt och externt. Vi behöver titta på hur vi i framtiden ska arbeta så att väljarna känner att vi bättre representerar dem.

Vi behöver hitta nya former för hur vi utvecklar demokratin i beslutsfattandet så vi kommer ifrån att några få för allas talan. Det är viktigt att istället involvera flera personer som kan och törs föra fram sin åsikt.

Det är också nödvändigt med ett nytt modernt ledarskap som lyfter fram och stöttar andra personer till utveckling och att ta ansvar. Vi behöver komma överens om hur vi river upp gamla maktstrukturer och istället ser till att förnyelse sker.

Vi behöver tänka brett i partiet och se våra invånare som våra viktigaste rådgivare. Vi behöver ett ledarskap som möjliggör förändring och en anda av delaktighet och demokrati.

Ska vi socialdemokrater i Köping ha någon ljus framtid behöver förändringens vindar blåsa. Låt oss tillsammans utveckla och stärka socialdemokratin i Köping!

Åsa Göransson

Jenny Björklöv

Maria Hagvåg

bekymrade socialdemokrater från Kolsva

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons