Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smolk i bägaren

Annons

Läste artikeln ”Miljardorder till Finnveden” (10/3). Det som inte framkommer är att 17 av 22 visstidsanställda på Finnveden i Kungsör nu vid månadsskiftet mars-april blir mer eller mindre tvingade att välja mellan arbetslöshet och att slussas över till bemanningsföretaget Lernia. Trots att företaget har kammat hem denna stora order.

Att detta inte nämns i artikeln är frustrerande då det bara framgår att allt är så bra och att de anställda dansar på rosa små fluffiga moln. Vilket inte är fallet.

De fackligt aktiva säger att de gjort vad de kunnat, vilket jag tror på. Men de har blivit mer eller mindre överkörda.

Man märker att de fackliga organisationerna får mindre och mindre att säga till om, överallt, inte bara i detta specifika fall.

Jag vill inte peka ut någon syndabock med denna insändare, men det hela genomsyras av en arbetsmarknadspolitik som den i Italien, där det inte verkar finnas några egentliga rättigheter för arbetare. Där kan man spela på folks desperation efter mat respektive lön för dagen.

Vill också nämna att Lernia säkerligen inte är ett dåligt företag, det tror jag inte på något sätt. Syftet med insändaren är att jag ville berätta vad som försiggår bakom den fina fasad som visas utåt.

Kungsör

Besviken

Svar direkt. Vid Bbl/AT:s eftermiddagsbesök på Finnveden i onsdags, då miljardordern presenterades, framkom aldrig den dagens förhandlingar kring visstidsanställdas fortsatta anställning. När det blev känt för tidningen dagen efteråt blev det givetvis en ingående artikel i ämnet, publicerad i fredagstidningen.

Journalist

Ulf Eneroth

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons