Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slår tillbaka om lögnen om SD

Annons
Foto: TT

Replik. Ännu en gång tar en meningsmotståndare något ur kontext och anser det vara bevis för att SD är ett rasistiskt parti (Bbl/At 15 oktober). Det har hänt förr och kommer hända igen, tyvärr. Om det handlar om att man är så besatt av att bevisa ­något som inte är fel eller om man är okunnig låter jag vara osagt. Läser man hela avsnittet om nedärvd essens kan man omöjligt få en bild av rasism, om man verkligen inte anstränger sig för att läsa enstaka meningar ur ett helt stycke.

Det finns mängder med förklaringar till vad SD menar med just detta och jag antar att de flesta kan leta sig fram till det själva. Men jag ska ändå skiva en liten förklaring som svar på lögnen som skribenten i angiven insändare hängett sig åt.

Man kan läsa i principprogrammet ”Delar av denna essens är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av människor eller för den enskilde individen.”

Människor föds inte som blanka blad. Vissa föds med handikapp av olika slag, män och kvinnor är olika med mera. Det bör inte vara svårt att förstå vad som menas om man faktiskt läser hela innehållet och förklaringen. Tyvärr kan jag inte rymma allt inom de antal tecken som är tillåtna i en insändare.

Man gör det väldigt enkelt för sig genom att plocka en eller två meningar från en lång text och sedan använda detta som bevis för något.

Bildad

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons