Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salomonsson: Jag välkomnar kritisk, saklig och informativ granskning

Annons
Elizabeth Salomonsson (S).

Replik. ”Det är inte synd om mig och jag känner mig inte kränkt”, skriver Karl Beijbom (KB) i sin senaste inlaga på bblat.se (5 januari).

Nej varför skulle det vara synd om Karl Beijbom? Och varför skulle han behöva känna sig kränkt? För att inte alla stryker honom medhårs? För att inte alla håller med honom i allt han skriver? För att han inte har kunskap om hur den kommunala demokratin fungerar? Min känsla är nog ändå att han tycker synd om sig själv.

Media har en oerhört stor makt.

KB menar att den politiska debatten ökar intresset för demokratin och det är en förhoppning som jag delar. Men då måste man också vara beredd på att själv få kritik, att bli motsagd, att inte alltid själv veta bäst om allting. Det tycks inte Beijbom klara av utan att anklaga oliktänkande för att försöka tysta honom. Otroligt! Hur skulle det gå till? Vem har den makten?

Media har en oerhört stor makt. Medias företrädare har alltid en chans till sista ordet, kan välja att göra tolkningar som inte alls stämmer med verkligheten och bestämmer själva om man tar in rättelser vid eventuella felaktigheter eller inte. Det är några lärdomar genom åren och har gjort att man helt enkelt väljer sina ”strider” med/via media.

Beijbom tolkar att jag vill stoppa honom från att skriva i Bbl/At för att jag tyckt att han har ”gräddfil” in i tidningen. Helt fel! Jag kulle aldrig ens drömma om att försöka stoppa honom, eller någon annan, från att skriva!

”Gräddfilen” består i att Beijbom, förutom att ha tillgång till Bbl/At:s ledarsida, också fått svara direkt på insändarsidan när han blivit omnämnd. Vem mer får den chansen? De gånger undertecknad blivit direkt omnämnd har jag ofta fått vänta i veckor innan mitt svar publicerats. Det gör inte att man gärna lägger ner tid och engagemang på att skriva, när det finns andra viktiga arbetsuppgifter att prioritera. Jämfört med det anser jag att Karl Beijbom har ”gräddfil” i Bb/Alt, ingenting annat!

Socialdemokraterna är största partiet och naturligtvis sökte vi stabila samarbetspartners.

När det gäller den kommunala demokratin och majoritetsförhållandet upplever jag att det finns en okunskap hos Beijbom. För att leda det politiska arbetet i en kommun är det en fördel att det finns en majoritet, en stabil sådan.

Socialdemokraterna är största partiet och naturligtvis sökte vi stabila samarbetspartners. M och L som Beijbom arrogant och nedlåtande kallar ”stödpartier” kan inte bilda majoritet tillsammans med C och KD utan att liera sig med SD. Jag kan inte tolka Beijboms ständiga gnäll över att S (och undertecknad) sitter vid makten på annat sätt än att han tycker att de borde gjort just det. Det förvånar mig verkligen att Beijbom, som framställer sig själv som Liberal, tycker att man ska ge makten åt SD!

Kommunfullmäktige har, efter förslag från den nya majoriteten, beslutat om budget för kommunen 2019, vi har målbild, mål, policyers och styrdokument för kommunen som vi arbetar för att uppfylla, liksom de handlingsprogram vi gick till val på.

Under 2019 ska vi dessutom arbeta fram nya mål för Köpings kommun. Samtliga kommunalråd har ordförandeuppdrag med tillkommande uppgifter. Någon vetenskap eller lagstiftning om hur få eller många kommunalråd en kommun kan/får ha finns inte!

Vad Karl Beijbom kallar oss för tycker jag är ointressant, det får stå för honom. Vi, S, V, M, och L, har kommit överens om att arbeta tillsammans för kommunens bästa!

Om han anser att vi sysslar med ”maktfullkomlighet, maktmissbruk och maktens arrogans” vill jag gärna ha konkreta exempel på detta! Det är starka anklagelser!

Jag välkomnar ”kritisk granskning och ifrågasättande kommentarer”, saklig sådan. Granska gärna den faktiska politiken, att vi gör det vi lovar och hur kommunens verksamheter sköts. Jag uppskattar verkligen pålästa, kunniga och ”tuffa” journalister som gör just kritisk, saklig och informativ granskning. Och, förresten, varför inte granska minoritetens/oppositionens insatser också?

Elizabeth Salomonsson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons