Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rovdjuren en länsfråga

Annons

Beslutet om regional förvaltning av våra viltstammar togs i oktober 2009 av riksdagen. Syftet är att ge de människor som berörs av till exempel stora rovdjur ett större inflytande över förvaltningen.

Vi i alliansen anser nämligen att den rovdjursförvaltning som vi gemensamt beslutat om vare sig skall genomföras från Bryssel eller från Stockholm, det görs bäst av de människor som lever nära rovdjuren i sin vardag.

Nyligen tog Naturvårdsverket beslut om lodjursjakten i vinter. Naturvårdsverket valde delegation av lodjursjakten med tak till det mellersta förvaltningsområdet, trots att alla grundförutsättningar för regionalt självbestämmande utan tak som riksdagen beslutat om var på plats.

Vi menar att Naturvårdsverket genom sitt beslut bättre skulle kunna leva upp till ett regionalt självbestämmande.

Beslutet att flytta ner beslut om rovdjursförvaltning till länen måste genomföras fullt ut. Rovdjurspolitiken skall decentraliseras i största möjliga mån, det är en trovärdighetsfråga för rovdjurspolitiken som vi noggrant kommer att bevaka.

Jessica Polfjärd, M, Riksdagsledamot för Västmanland, Christian Holm, M, Riksdagsledamot för Värmland, Tomas Tobé, M, Riksdagsledamot för Gävleborg

Ulf Berg, M, Riksdagsledamot för Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons