Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Okunskap om fritidshem

Annons

Fritidshemmens uppgift är att erbjuda barn en meningsfull fritid och ge elever stöd i kunskapsutvecklingen. Fritidspedagogerna har en unik kompetens, bland annat inom relationer och i arbetet mot mobbning i våra skolor.

Fritidshemmen har drabbats hårt av nedskärningar. Sedan början av 1990-talet har barngrupperna fördubblats och personaltätheten halverats. Samtidigt har andelen utbildade fritidspedagoger minskat.

Kunskapen om vad fritidspedagogiken kan åstadkomma är generellt sett för låg och kanske är det en av anledningarna till att fritidshemmen så ofta hamnar på undantag i debatten.

Lärarförbundet vill lyfta fram hur hög kvalitet i fritidshemmen är. Tisdagen den 10 maj är det Fritidshemmens dag!

Jag uppmanar alla politiker i Kungsör att besöka ett fritidshem i kommunen på Fritidshemmens dag för att prata med fritidspedagoger och lärare om vad fritidshemmen kan åstadkomma. Det är en bra dag för besök, även om fritidshemmen förstås alltid står öppna för besök.

Fritidshemmens dag är ett årligt arrangemang som instiftades av föregångare till Lärarförbundet. I dag står Lärarförbundet och förbundets tidning för lärare i fritidspedagogik ”Fritidspedagogen” bakom dagen.

Ordförande i Lärarförbundets lokalavdelning i Kungsör

Cecilia Lennartsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons