Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntar de sista ­ljuva åren vid makten

Annons

Argumentationen är inlåst. När folk tar till orda fattar de beslut, som ingen vill ha. Orden klingar tomt. De tror att de gör något gott, när det bara blir fel. Ivan Czitrom gör sig bara löjlig när han i sin optimism tror att han gör gott. Roger Eklund går på utan att ha talat med Kolsvaborna.

Det är kommundelsnämndens kassa som de ­fyras gäng vill åt. Kommundelsnämnden är en välskött förvaltning. Det går inte att säga om Roger Eklunds fögderi. Han lanserar sig gärna som Elizabeth Samuelssons efterträdare. I Kolsva har han lika lite plats som Andreas Trygg.

De politiker som är från Kolsva var inte med på kommunfullmäktige i måndags. Partipiskan hade vint för hårt och de hade kvittat ut sig.

Tänk om politikerna i Köping hade behagat åka till Kolsva och tala med lärare, elever och föräldrar. Stått utanför Ica och sam­talat med vanligt folk. Då hade de kunnat få veta, då hade de kunnat förstå, varför Kolsva-upproret fått ett sådant starkt stöd.

De politiker som är från Kolsva var inte med på kommunfullmäktige i måndags. Partipiskan hade vint för hårt och de hade kvittat ut sig.

Nu bör Saaw ha förstånd att avgå.

Kloakråttor! Det kallade Ola Saaw i kommunfullmäktige de personer som har opponerat mot hans sätt att behandla ortsborna i Kolsva. Jag har gått igenom Facebook och insändare. Det finns ingen rim och ­reson i kommunalrådet Ola Saaws utfall. Han borde veta hut. Han borde be om ursäkt. Ola Saaws uttalande är grövre än det som fälldes av en annan moderat för några år sedan och han blev utkastad. Nu bör Saaw ha förstånd att avgå.

Ordförande Carl Inge Westberg skulle ha tillrättavisat Saaw omgående. Westberg borde inte heller ha arrangerat måndagens kommunfullmäktige eftersom den korta tiden för behandlingen av återremiss var direkt odemokratisk.

Nu kommer vi att få fyra kommunalråd i Köpings Kommun, två för mycket, som kommer att sitta av tiden i Rådhuset. Jag kan förstå om Elizabeth Salomonsson vid 66 års ålder behöver avlastning. I Kolsva, fram till Andreas Trygg, sköttes förtroendeuppdragen på fritiden. Vissa yrkespolitiker kan tydligen stanna vid makten hur länge som helst – och det är mindre arbetsamt än vad de ofta gör gällande.

En sådan här sorglig historia, som sätter upp sossar emot varandra, igångsatt av Elizabeth Salomonsson och Roger Eklund, det hade aldrig kunnat ske under Olov Landqvist eller Göran Magnussons tid i Rådhuset. Nu väntar de sista ljuva åren vid makten för Socialdemokraterna i Köping och Elizabeth Salomonsson och Roger Eklund.

Struwe

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons