Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När maktfullkomligheten tagit överhanden

Annons

Elizabeth Salomonsson (S) bestämde sig långt före valet att Kolsva kommundelsnämnd skulle bort. Hennes beslut beror inte på en sent framlagd utredning av Köpings förvaltning.

Att hon som kommunstyrelsens ordförande och ledande S-politiker i Köping hemlighöll detta för väljarna före valet är under all kritik.

Den trogne hataren av Kolsva kommundelsnämnd, Ola Saaw (m), utsågs av Elizabeth Salomonsson till kommunalråd, eftersom han stod på hennes sida. Centern fick inte vara med. Detta parti hade ändrat uppfattning i VVS-frågan i Väster Mälarstrand och vill nu ompröva beslutet.

Politrukerna Roger Eklund (S) och Andreas Trygg (V) gjorde allt för att på fullmäktigemötet i måndags nedvärdera verksamheten i Kolsva kommundel. De jämförelser, som de gjorde med Köping, haltade betänkligt.

Exakt så här fungerar politiken när maktfullkomligheten tagit överhanden. Efter 35 år vid makten kan Elizabeth Salomonsson strunta i en stor folklig opinion.

Kolsva kommundel är den bästa och effektivast skötta delen i Köpings kommun. Genom åren har hundratals besök gjorts i Kolsva från andra kommuner i landet för att studera en framgångsrik och välskött verksamhet i skola, vård och omsorg.

De som röstar för lägga ned Kolsva kommundel tar en betydande politisk risk.

Beslutet i sig gör att invånarna i Kolsva kommer att bli negativt inställa till Köping. Om det sedan visar sig att förändringen leder till försämringar för befolkningen i Kolsva kommer Köpings kommun att bli ett nytt Hagfors. Där fick ett nytt parti 38 procent i valet 2018.

Tills vidare är vi tacksamma för 30 år av närdemokrati i Kolsva. En framtid med maktkoncentration till Rådhuset i Köping väcker bara känslor av uppgivenhet och maktlöshet i Kolsva.

Struwe

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons