Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När kommer snöplogen?

Annons

Ingen var okunnig om det stora snöfall som skulle komma tisdagen den 9 november. Trots det överrumplades Arboga kommun och kunde inte klara att få gatorna åkbara.

Vår gata – von Platens gata – är gatan som alltid glöms. Efter tre (!) samtal till ansvarig chef körde morgonen 11 november klockan 7.50 en plogbil in på gatan.

Den 10 november var det nästan omöjligt att ta sig fram och husägarna fick hjälpa varandra att komma i gång i snöhavet. I sådana nödlägen borde man låta snöröjningen pågå dag som natt för att göra alla gator farbara.

Förra vintern var det likadant. Vid ett tillfälle var till exempel taxi tvungen att till fots hämta en kund eftersom det var omöjligt att ta sig fram.

Kommunen gör också livsfarliga korsningar genom att man inte kör bort snön utan lägger den i korsningarna så att man inte har något som helst sikt förrän man kommer alltför långt ut.

Sista veckan i oktober grävdes stora gropar i Kungsörsvägen, antagligen för att asfaltera om. Först efter en vecka kom det upp varningsflaggor och nu lär vi väl få leva med de stora groparna tills det blir vår igen!

På Borgargatan saknas varningstecken för de vägbulor som man gjort där. Det finns heller ingen markering på de delar av trottoaren, som helt plötsligt

dyker upp i höger körfält.

Arbogaborna vill säkert ta del av kommunens policy när det gäller snöröjning och gatuskötsel.

Birgit Johansson, Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons