Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känsla krävs för KAK

Annons

I de upphandlingar som gäller för KAK:s kommuner tycker jag att det skall vara ett krav att företagen som utför tjänster eller leveranser i första hand skall vara registrerade inom KAK. Och därmed generera tillbaka skatt till KAK både från företag och dess anställda.

Man måste tänka lokalt. Ge och ta så att säga. Det sägs ju annars att kommunerna värnar om näringslivet...

Nu tror man att man tjänar 126 000 kronor. Men lek med tanken att Åkerlunds Buss läggs ned, vad blir förtjänsten då? Jag är säker på att de inbringar mer skatt än 126 000 under avtalstiden. Västerås taxi bidrar inte med en enda skattekrona inom KAK och överlever säkert utan att köra skolbarn i Kolsva.

I upphandlingsreglerna står det: Avtalet skall vara det mest gynnsamma för stat/kommun. Det står inte att det måste vara det billigaste budet. Man måste

”think outside the box” ibland. Helhetstänkande efterlyses! Samma gäller inköp av arbetskläder till KAK: Nu beställer man från ett Örebroföretag som inte heller genererar någon skatt till KAK. Och skickar kläder fram och tillbaka för stoleken passade inte. Miljöaspekterna då?

De som upphandlar måste ha en känsla för KAK, nu är det samverkan över hela regioner utan hänsyn tagen till det lokala och miljön känns det som.

Gör om, gör rätt! Lycka till.

Widde i Köping

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons