Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen av oss vill jobba mera

Annons

Svar till Vård- och omsorgsnämndens ordförande Roger Eklund, S, och vård- och omsorgschefen Lillemor Quist (8/11) om Time Care.

Det låter ju så bra när ni talar om Time Care, men så upplever vi det inte i vår arbetsgrupp. Ni säger att ingen ska behöva skickas mellan olika arbetsplatser om vi önskar gå upp i tjänstgöringsgrad. I vår arbetsgrupp är det ingen som vill gå upp i tjänstgöringsgrad.

Då ska vi i stället minska våra timmar i ”huset” där vi arbetar och det innebär ju så klart att när vi ska lägga vårt schema så har vi för många timmar som blir över. Vad ska vi då göra? Jo, hatta runt på olika ställen, ställa oss till Time Care-poolens förfogande som inte finns ännu!

Vi har haft samma bemanning hos oss i alla år, varför ska den ändras när ingen vill gå upp i tjänstgöringsgrad?

Vad skulle Köpings kommun göra om all personal inom vård och omsorg vill gå upp till heltid? Det finns inte underlag för att det skulle vara genomförbart. Låter ju väldigt fint men, men...

När vi nu inte kommer att få ut våra timmar i ”huset” så är det ju så ”bra” att vi kan ha minustid och plustid. Avstämning sker i november varje år. Har du då mer än 20 timmar minustid får du avdrag på decemberlönen. God Jul! säger vi då.

Skulle du mot förmodan ha mer än 20 timmar plus, så försvinner de timmarna ut i luften, du får alltså inte betalt för dem eller kan kvitta mot minustiden. Förskräckligt!

Vi har fortfarande inte fått information av personalsekreterare och fackliga representanter angående Time Care. Vi tror inte att det här lockar nya medarbetare till Köpings kommun, tvärtom!

Vi undrar bara, varför ska våra brukare och vi själva bli drabbade av det här när ingen i vår arbetsgrupp vill gå upp i tjänstgöringsgrad?

Köping

Besviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons