Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör Sexkanten till café

Annons

Tänk att det blev så bra med ett kulturhus i parken, tack, en samlingsplats för kulturer där alla generationer i kommunen kan mötas och umgås.

Men nu har jag läst att man vill utreda möjligheten att göra om Sexkanten i parken till ungdomsgård, hur tänker man då?

Det var inte alls länge sedan man pratade om att riva Sexkanten eftersom den var i så dåligt skick. Den gången skulle det kosta för mycket pengar att iordningställa den till någonting bra, men nu vill man göra om den till en plats för våra ungdomar.

Visst behöver de också en plats att gå till, men borde en ungdomsgård inte ligga lite mer centralt? Dessutom tycker jag nog att våra ungdomar är värda en bättre byggnad än Sexkanten. Det kan inte vara ekonomisk försvarbart att bygga om den till det ändamålet. Däremot tycker jag att byggnaden ska bevaras.

Eftersom jag inte vet hur ni som är politiker tänker vet jag ju heller inte hur ni har tänkt er ombyggnaden. Men att det kommer att kosta pengar förstår jag, det kan inte vara billigt att göra om ett ”sommarhus” till ett åretrunthus för ungdomsaktiviteter.

Det måste finnas bättre hus att satsa på, varför inte musikskolans gamla byggnad, ”peddan”, säkert finns det flera byggnader i kommunen som har en bättre

grund att bygga på och som är lämpligare.

Låt parken få fortsätta att vara en mötesplats, där alla generationer får och kan mötas, och gör nu inte om en av byggnaderna till en plats för bara en generation. Det kommer kommunen i längden inte att vinna på.

Ni ska få ett förslag: Många städer som jag har besökt har en sommarpark dit kommunens invånare och gäster kan gå för att få lite avkoppling i vardagen.

Gör om Sexkanten till ett mysigt sommarcafé som är öppet maj till september från till exempel klockan 11 till 22, servera någon sallad, macka, kaffe och härlig glass nu när Köping också har fått sin egen glasstillverkare. Kommunen kan då också erbjuda ytterligare en plats för ungdomar att sommarjobba på.

Genom åren har jag sett många komma under dagarna och sätta

sig på de parksoffor som tidigare hur funnit i parken, lyssna till fåglarna, haft med sig sin fikakorg och fått en stunds avkoppling i en tidigare fin miljö. En plats för alla åldrar i kommunen.

Öppna sedan stora scenen för musikunderhållning en dag i veckan, varför inte Allsång i parken, det finns många sånggrupper, körer, föreningar och kyrkor i kommunen som lätt skulle kunna se till att det blev ett mångkulturellt program för alla åldrar under hela sommaren.

Alla reser faktiskt inte bort i vår kommun.

Sommarcafé, Köping

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons