Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm inte små orter

Annons

Känner ni också ibland att ni

inte kan blir riktigt glada över en positiv nyhet? Så kände jag fredagen den 15 april när jag läste Bbl/AT med den positiva nyheten att Arboga kommun snart får åtta nya boulebanor under Ica-affären.

Glädjen kom för att Arboga kommun vill hjälpa Arbogas idrottsföreningar, både sådana som har många ungdomar och sådana som främst bedrivs av äldre.

Att Arboga kommun sedan måste betala 200 000 kronor i hyra per år kändes i första ögonblicket inte så högt, om man tänker på det centrala läget och alla dessa Arbogabor som skulle kunna dra nytta av detta.

Men sedan tänkte jag på alla mindre landsbygdsföreningar

som genom svett och hårt arbete driver sina föreningar och inte kan räkna med stora stöd. 200 000 kronor för dem skulle vara som en tidig julafton. Och då är det inte bara en typ av verksamhet som de försöker driva.

Ta till exempel Medåkers IF som bedriver följande verksamheter: fotbollslag för damer och herrar, boule, löpning, skidåkning och en speciell ungdomsträning som året runt erbjuder löpning, fotboll, orientering, friidrott eller längdåkningsaktiviteter.

Samtidigt förvaltar man en klubbstuga med duschar och bastu med kostnader för el, vatten och värme, ett elljusspår för löpning eller skidåkning (3 km, 5 km och 12 km), två fotbollsplaner och en lek- och träningsplats.

Att föreningen har blivit känd för Medåkersloppet som lockar folk från hela regionen och att de välpreparerade skidspåren lockar folk ifrån hela Västmanland är ingen merit när man pratar pengar med Arboga kommun.

Undra på att de 85 000 Kronor på årsbasis som kommunen erbjuder känns orimligt lite när man samtidigt läser i tidningar om andra stora planer och projekt: mer än 1,5 miljon kronor för renoveringar på Meken, diskussioner om ny ishall, konstgräs och stort idrottscenter vid Ekbacken som säkert kommer att kosta flera miljoner och där driftskostnaderna inte ens har diskuterats.

Jag tror att Arboga kommun har fokuserat för mycket på de stora projekten. Glöm inte bort oss som bor i Götlunda, Medåker, Tyringe eller någon annanstans utanför centralorten så att även vi kan glädja oss över Arboga kommuns satsningar på idrotten.

Miljöpartiet i Arboga

Christian Payerl

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons