Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge plats åt isracing

Annons

Nyligen inträffade en tragisk dödsolycka i en isracingstävling i Rocklundahallen, då en förare omkom.

Isracing är ingen stor sport i Sverige. Svenska mediers intresse för sporten kan jämställas med en seriematch i hästpolo på Irland. Men i samband med olyckan blev plötsligt isracing högintressant för såväl tidningar som radio och tv.

Det är trist att inte massmedierna rapporterar även glada nyheter om sporten och dess duktiga utövare.

Hur mycket uppmärksammades till exempel Posa Serenius och Erik Stenlund de gånger de blev världsmästare?

För några årtionden sedan var ju speedway och för all del övrig motorsport i samma situation. Press, radio och tv var länge ganska kallsinniga till motorsport, och även då blev intresset störst vid större olyckor.

Glädjande är att numera är speedway, rally, Formel 1 med mera väl representerade i medierna, och intresset ökar nog, inte minst tack vare att olika tv-kanaler direktsänder VM-deltävlingar i speedway och elitseriematcher.

Mediefolket kan väl helt enkelt inte blunda för att speedway är landets tredje största publiksport efter fotboll och ishockey och att en VM-deltävling i Formel 1 kan dra över 100 000 åskådare.

Isracing blir nog aldrig någon stor publiksport, men icke förty vore det trevligt om sporten uppmärksammades ibland, om inte annat så när Posa och kompani når fina framgångar internationellt i kamp med världseliten.

Ola Pettersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons