Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP redo gynna SD

Annons

Med bestörtning kan vi nu konstatera att folkpartisterna i Arboga tänker besätta en eventuell tom stol i fullmäktige, tillhörande Sverigedemokraterna.

Ett sådant agerande gör att FP med automatik gynnar SD ekonomiskt. Varje parti erhåller ett grundstöd och därefter ett stöd per tillsatt mandat. Detta beslutade samtliga partier i våras, just för att undvika att Arbogas skattepengar inte ska utbetalas till partier som inte besätter sina mandat. Sådant bryr sig FP tydligen inte om?

Det paradoxala är dessutom att folkpartisten Annette Gerhardsson ofta står i talarstolen och talar sig varm för ett ökat flyktingmottagande medan hon nu, utan tvekan, gynnar SD ekonomiskt? Kan FP förklara detta?

Att SD kommit in i fullmäktige med två mandat är djupt tragiskt och att en stol skulle besättas visste vi. En tom stol skulle ändå innebära en Sverigedemokrat mindre.

Konsekvensen av FP:s agerande nu blir sannolikt att SD:s distriktsordförande, Marie Edenhager, kommer att göra allt hon kan för att övertala övriga tillskrivna Sverigedemokrater på listan att åta sig uppdraget. Vad tycker sig FP vinna med det?

Socialdemokraterna i Arboga

Agneta Bode, ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons