Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför har vi Time Care

Annons

Svar på insändare angående Time Care i Köping. Först vill vi kommentera att Time Care är ett datasystem som hjälper till att hantera scheman i vården, planera för verksamheten och kommunicera med lönesystem och liknande. Det har inget att göra med förändringarna som nu sker i Köping!

I vård- och omsorgsförvaltningen har ett beslut tagits om att alla som arbetar i förvaltningen ska erbjudas att få arbeta med önskad sysselsättningsgrad. Det innebär att även medarbetare inom vården ska kunna välja att arbeta hel- eller deltid och ha en möjlighet att leva på sin lön.

Detta beslut är taget i full enighet mellan tjänstemän, politiker och fackliga representanter.

I landet som helhet arbetar man för att skapa denna möjlighet på olika sätt, alla vill kunna få möjligheten att arbeta heltid och kunna leva på sin lön, så också i Köping! Det är en viktig fråga för oss i vården och inte minst ur ett jämställdhetsperspektiv!

Dessutom vet vi att vi inom de närmaste åren har ett stort behov av att nyrekrytera och vi tror inte att våra medarbetare kommer att attraheras av deltidsanställningar.

För att kunna genomföra denna förändring och ge alla möjligheten att önska sysselsättningsgrad så krävs att medarbetarna ersätter varandra vid planerad frånvaro den utökade tiden.

Att vi skulle skicka våra medarbetare runt omkring på olika arbetsplatser är givetvis inte meningen, och vad vi vet så är det ingen som gör det i de verksamheter som har startats med önskad sysselsättningsgrad, oftast ersätter man varandra mellan avdelningar i ett äldreboende.

Det blir i stället så att våra brukare träffar färre personer eftersom det är våra tillsvidareanställda om ersätter varandra och inte vikarier som är tillfälligt anställda eller som av någon annan orsak försvinner ur våra verksamheter.

Inför starten av önskad sysselsättningsgrad så har alla grupper erbjudits information och vid denna har vår utvecklare, personalsekreterare och fackliga representanter deltagit, allt för att kunna ge så mycket bra information som möjligt.

Det finns alltid möjlighet att få mer information om någon grupp så önskar, det går bra att tala med ansvarig enhetschef så ordnar vi tillsammans flera träffar.

Vi tycker att det är en enastående möjlighet för våra medarbetare i vård och omsorg att få denna möjlighet, det är inte så många kommuner i landet som har detta val, oftast gäller deltid för medarbetarna.

Vi måste också veta att förändringar tar tid. Det skapar också en oro och det bästa är att vi försöker att ha en grundlig diskussion om hur vi gemensamt bäst kan lösa olika problem.

Det är ytterst beklagligt att något som är i grunden så positivt uppfattas som något som förstör verksamheten och skapar oro. Vi tror att det är av största vikt att vi tillsammans ser till att vi har en bra kommunikation och diskussion omkring hur vi ska hantera den önskade sysselsättningsgraden i Köping.

Det är också oerhört viktigt att tänka på att det inte är möjligt att ha samma lösningar på alla ställen, för i grunden är det verksamheten som styr vad som är möjligt, och vi är alla intresserade av att åstadkomma en bra verksamhet för både brukare och medarbetare!

Ordförande i vård- och omsorgsnämnden

Lillemor Quist

Vård- och omsorgschef

Köping

Roger Eklund, S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons