Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg inte för idrott!

Annons

Nu kan jag inte hålla mig längre

utan att kommentera. Jag såg i Bbl/AT att det finns planer på

ytterligare en idrottsanläggning. Tror politikerna i Köping verkligen att det bara existerar innebandy och fotboll i denna stad?

Visst kallas Köping för idrottsstaden, men kan inte politikerna släppa skygglapparna och se möjligheterna som finns i Köping och inte bara se om sin ”idrottsstad”?

Nu tycker jag att det räcker

med idrottssatsningar. Köping

och alla ”idrottare” har fått konstgräsplan för fotbollen för flera miljoner. Fotbollsplaner överallt: Zigenarbacken, IP och Kristinelunds sportfält, Marieberg och Nyckelberget. Det finns säkert ännu flera planer som inte jag kan namnge.

En mycket behövlig renovering av IP:s friidrottsanläggning gjordes vilket inte enbart Köpings kommun betalade. Karlbergshallen fick nytt golv. Badhushallen är inte lastgammal och definitivt inte heller Ullvihallen.

Politiker, ser er omkring i Köping! Satsa på friluftsliv och gör det attraktivare att bo här eller att locka hit människor.

Jag är själv Köpingsbo och funderar hur vår grannkommun Arboga kan ha så brett utbud av friluftsliv och aktiviteter.

Exempelvis: Utomhusbad med hopptorn och nöjesbad inomhus. Mycket fina iläggningsplatser för fritidsbåtar. Man snyggar till badplatser vid Arbogaån.

Ny och fin båtbrygga för gästande båtar samt fin utflyktsplats. Man sätter i regnbågslax och öring i Arbogaån för att gynna ungdomar och andra som vill kunna utöva sportfiske.

Det finns skidbacke med lift och café. Detta är bara ett axplock av vad grannkommunen Arboga har att erbjuda. Samtidigt gör detta att föreningar får mera inspiration att anordna aktiviteter, en levande kommun helt enkelt.

Exempel: Medeltidsdagarna, Jädersbruksdagarna, Karneval, Norsylingen, Crusing med mera. Alltså en stad med andra aktiviteter än bara fotboll och innebandy. Jag rekommenderar politiker i Köping att besöka andra städer för att inte snöa in sig. Det finns ungdomar och andra som inte bara tänker idrott.

Imponerad av Arboga, Köping

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons