Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arboga måste växa

Annons

Arboga Tidnings krönikör Kenneth Eneroth raljerar i sin krönika 28/5 över Arboga-alliansens idé om att hitta en lösning på krisen i befolkningsfrågan i kommunen.

Vårt förslag går ut på att skapa intresse hos européer, till exempel trångbodda holländare eller tyskar eller andra för att bosätta sig i Arboga. Detta har fungerat för skogskommunerna i Värmland och vi utgår ifrån att det även skulle fungera att marknadsföra Arboga som ett bra alternativ.

Vi har, liksom Kenneth Eneroth, vid ett flertal tillfällen under senare år lyft fram det svaga befolkningsunderlaget som en ödesfråga.

Tyvärr har inte S, Opa och V visat något synbart intresse för detta. När det nu inte gått att locka stock holmade med broschyrer på Centralstationen eller från en flotte vid Riddarholmskajen måste det till andra åtgärder för att få i gång mer kreativa processer för att vända utvecklingen i Arboga.

Det är ur det perspektivet som vår idé skall läsas.

Kenneth Eneroth pläderar för en sammanläggning av KAK-kommunerna. Dessa tankar har vi lyft fram i tidigare insändare. Det har inte väckt gehör hos ledande politiker inom majoriteten i någon av de tre kommunerna.

Kan det möjligen vara så att antalet kommunalråds- och nämndordförandeuppdrag skulle minska?

Samtliga KAK-kommuner måste få större ekonomiska muskler. Det hjälper inte att lägga samman tre fattiga kusiner och därmed tro att det kan skapas en bättre och långsiktig hållbar välfärd. Vi måste få hit fler invånare, fler företag och fler skattebetalare.

Detta kommer allianspartierna att placera högt på agendan efter en valseger i september.

Göran Svanborg, FP

Anders Röhfors, M

Eva Dahlén, M

Bengt Bergenbrant, KD

Gun Järling-Aspås, C

Ulf Eriksson, FP

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons