Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

80 procent dyrare mat

Annons

”Varför sänkt bidrag?” var rubriken på en insändare (19/1) skriven av signaturen ”En mycket besviken glutenintolerant, Köping”

Att hålla med om det signaturen skriver är inte svårt och jag kan även med direkta fakta visa på den merkostnad vi har.

Under 2010 gjordes en stor undersökning hos fem av de stora butikskedjorna i landet som tydligt och klart visade att vår mat är cirka 80 procent dyrare än den vanliga.

När det gäller oss i Västmanland hade vi i Celiakiföreningen under ett antal år med jämna mellanrum uppvaktat våra landstingspolitiker och äntligen fått igenom ett kontantbidrag på 3 500 kronor per år.

Det var vi väldigt glada och tacksamma över, eftersom vi är medvetna om att så många landsting tagit bort bidraget helt.

Men säg den glädje som varar… Efter ett år fick vi ett meddelande att bidraget skall sänkas till 2 000 kronor per år. Naturligtvis ställde vi frågan varför och fick svaret att ”vi lade oss för högt från början”.

Naturligtvis kan vi inte nöja oss med det svaret utan nu söker vi återigen kontakt med ordföranden i sjukvårdsutskottet, ny efter valet, och börjar igen vårt påverkansarbete. Ni som läser detta och är intresserad, hör gärna av er och ge oss tips och idéer hur vi skall gå vidare. Kanske skall vi träffas och diskutera frågan och dricka en kopp kaffe och en dyr kaka? Tillsammans blir vi starka.

Ordförande. Celiakiföreningen i Västmanland

Elisabeth Hammar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons