Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vill ni ha ett levande centrum i Köping ?

Med förvåning ser vi hur p-vakten i Köpings centrum bötfäller bilister i allt högre omfattning. Särskilt lukrativa dagar för en p-vakt tycks vara vid tillfällen när det är skolavslutningar och studentfirande, då smyger p-vakten fram.

Men inte bara då. Bötfällningar har skett även i väldigt lågt trafikerade villaområden. Hur kan man dela ut p-böter i icke trafikerade villaområden strax efter kl 06 på morgonen? På bilar som inte på något sätt hindrar ens stora lastbilar, om det skulle dyka upp någon.

Och i p-platsbristen – varför är det p-förbud på den icke trafikerade gatan Prästgärdsgatan, mellan Stora gatan och Nygatan, vid Karlbergsbadet? Det är en fråga som gatukontoret inte vill svara på.

I Köping har vi 1-timmes parkering. Har ni försökt att till exempel äta lunch och kanske handla lite, samt ta sig fram och åter till bilen på en timme?

Vill ni ha ett levande centrum i Köping? Vi som bor här vill det!

I närliggande Kungsör har man 2-timmars parkering, liksom på andra orter.

Jag har också ett par konkreta frågor till våra fyra kommunalråd:

+ Har p-vaktens bolag provision på de p-böter som delas ut?

+ Är kommunens inkomster från p-böterna inlagda som en pluspost i kommunens budget? Och i så fall, hur stor?

SLC

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel