Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vilket ansvar har S, L, C för städkaoset?

En omorganisation pågår i sjukvården. Sjuksköterskor och undersköterskor ska avlastas med annan personal inom kost och städ– så att alla räcker till och får en bättre arbetsmiljö.

Omorganisationen har dock fått rakt motsatt effekt – mer arbete för vårdpersonalen för att åtgärda fel och säkra upp risker samt för att täcka upp för personal som inte finns på plats. Städpersonal som mår dåligt över att inte ha förutsättningar för att klara uppgifterna.

Blod kvar i patientsängar efter städning, dammtussar som rullar i korridorerna och svårt sjuka patienter som fått fel kost är exempel på rapporterade händelser.

Det är obegripligt hur styret (S, L, C) tillåtit att detta fortsatt månad efter månad utan krav på åtgärder eller tätare uppföljning.

Är det för mycket begärt att någon av de åtta heltidspolitikerna intresserat sig för personalens och patienternas verklighet i samband med en så stor omorganisation?

Malin Gabrielsson (KD)

Regionråd i opposition

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel